Leidsenhage wordt Mall of the Netherlands

Michon Dak- en Geveltechniek past opnieuw Faça Fixings toe bij A+++ woningen

In Leidschendam verandert winkelcentrum Leidsenhage naar Mall of the Netherlands, een bijzondere metamorfose waar het Faça Fixings systeem voor gevelisolatie een duurzame bijdrage aan levert.

Met een vloeroppervlak van 117.000 m2 wordt dit de grootste en modernste shoppingmall van Nederland.

Mall of the Netherlands, de nieuwe naam van het winkelcentrum, biedt een voor Nederland ongekende winkelbeleving, waarbij service en comfort een belangrijke rol spelen.

Het Faça Fixings systeem voor gevelisolatie draagt bij aan een duurzame en energiezuinige uitvoering van het schitterende ontwerp.

In Mall of the Netherlands kun je terecht voor winkels (veel flagship stores), horeca, maar ook voor extra’s als schoonheidsbehandelingen, demo’s, workshops, zelfs een bioscoop.

Je vindt er een receptie, personal shoppers, kinderspeelplaatsen en gekoelde kluisjes om je boodschappen te stallen. Alles in een heerlijke omgeving met voorzieningen om je telefoon en computer op te laden, gratis luxe toiletten en volop parkeerruimte.

MVSA Architects, verantwoordelijk voor ontwerp van exterieur en interieur, slaagde in een ontwerp dat alles tot één uitnodigend geheel verbindt. Daarom is het gevelontwerp gebaseerd op een voile, die zowel nieuwbouw als renovatie omhult en bijeenhoudt.

Mall of The Netherlands – duurzaam en energiezuinig met Faça Fixings

Mall of the Netherlands is een project van Unibail-Rodamco-Westfield (URW), ontwikkelaar van hoogwaardige retail, vooral in grote shoppingmalls en op luchthavens.

URW voert een beleid van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit betekent dat Mall of The Netherlands aan hoge duurzaamheids- en energienormen voldoet. Zoals URW het zelf zegt: “Onze strategie vereist dat we onze ecologische voetafdruk, waterverbruik en afval verminderen, waardoor onze onderneming groener en kostenefficiënter wordt.”

Hoe luxueus de uitstraling van Mall of The Netherlands ook is, men verspilt hier niets. Dus blijft zoveel mogelijk van het oude Leidsenhage intact of is het ingepast in het nieuwe ontwerp.

Ook met natuurlijke hulpbronnen wordt zuinig omgegaan. Dat betekent ook het beperken van de energievraag door grondige isolatie en het beperken van koudebruggen.

Een deel van de gevels werd door Ballast Nedam, uitvoerder van betonwerk, gevels en daken, voorzien van Faça Fixings, een gevelisolatiesysteem dat ongevoelig is voor aantasting door vocht wat resulteert in blijvend hoge energiebesparingen.

Voordelen van Faça Fixings gevelisolatie:

  • materiaalbesparing tot 50% t.o.v. traditionele systemen
  • efficiënte montage, tijdbesparing tot 30%
  • aanzienlijke en duurzame energiebesparing
  • grote keuze in gevelafwerking – in dit geval Eternit

Update: Midden 2021 ging Mall of the Netherlands open, en eind 2021 kreeg het de Breeam duurzaamheidscertificering ‘Very Good’.

Mall of the Netherlands met Isofinish gevelisolatie – informatie/links:

Winkelcentrum: Leidsenhagevernieuwt.nl
Projectontwikkelaar: Unibail Rodamco Westfield (URW)
Architect: MVSA Architects
Aannemer betonwerk, gevels en daken: Ballast Nedam

Faça Fixings:

Geveloppervlak: 2500m2
Gevelbekleding: Equitone Textura, wit

Meer weten over Faça Fixings bij uw nieuwbouw- of renovatieproject?