Gevels nieuwbouw Rivierenwijk Deventer

Nieuwbouw Rivierenwijk Deventer duurzaam energiezuinig met Faça Fixings gevels

Het nieuwbouwproject maakt deel uit van een groot herstructureringsplan voor Rivierenwijk in Deventer. In het voormalige Deltaveld werden 54 woningen gebouwd. Het slimme ontwerp van Peters & Lammerink Architecten Hengelo geeft de bewoners optimale ruimte en zorgt voor een mooie aansluiting bij de andere woningen in de wijk.

Rivierenwijk Deventer met Faça Fixings gevels – snelle verwerking, duurzame energiebesparingen.
Montage van de zelfdragende gevelconstructie.
Hoekdetail van de Rivierenwijk gevel.

Snelle uitlijning gevels met duurzaam Faça Fixings systeem

De frisse en moderne uitstraling van de nieuwe woningen in Rivierenwijk is bereikt door de gevels in gedeeltelijk traditionele stijl af te werken, gecombineerd met onderhoudsarme gevelpanelen.

Hierbij werd voor de gevelisolatie en -afwerking het Faça Fixings gevelmontagesysteem toegepast. Dit garandeert optimale Rc-waarden en vereist tot 50% minder materiaal voor de gevelconstructie. Bovendien maakt Faça Fixings een snelle verwerking van de gevelbekleding mogelijk door de vlakke en efficiënte uitlijning van de gevel.

Door optimale ventilatie van de gevel krijgen regen en condens geen kans. Dat voorkomt vlekken, schimmel en een ongezond woonklimaat. En de gevelisolatie en -afwerking blijven dus in goede staat, met blijvende energiebesparingen als resultaat.

Meer weten over Faça Fixings bij uw nieuwbouw- of renovatieproject?