Zorgcentrum Da Costa Putten

Zorgcentrum Da Costa Putten met duurzame Isofinish gevel

Da Costa is een volledig duurzaam Zorgcentrum in hartje Putten. Maar liefst 13 zorgpraktijken huisvesten plus de nodige bezoekers, dat vraagt om een functioneel, efficiënt ontwerp. Toch valt Da Costa vooral op door de warme, uitnodigende sfeer. Dankzij een doordacht plan en het gebruik van natuurlijke materialen, waarbij het duurzame Isofinish gevelsysteem zorgt voor blijvend hoge isolatiewaarden.

Da Costa: duurzaam, flexibel en klaar voor de toekomst

Zorgcentrum Da Costa, ontworpen door MIX architecten, biedt ruimte aan drie huisartspraktijken, een psychologiepraktijk en fysiotherapieprakijk. Medicijnen liggen klaar in een apotheek in hetzelfde gebouw. En voor echo’s, laboratoriumonderzoek en röntgenfoto’s kun je er terecht in de dependance van het St Jansdal ziekenhuis.

Al die disciplines in één gebouw zorgen voor korte lijnen tussen eerste- en tweedelijnszorg en besparen de patiënten reistijd en kosten. En minder reizen betekent: het milieu minder belasten.

Duurzaamheid was vanaf de aanvang dan ook een van de speerpunten bij het ontwerp van Da Costa. Daarom hield men rekening met een toekomstige behoefte aan meer ruimte. Door al tijdens de bouw voorzieningen te treffen voor een toekomstige uitbreiding, is Da Costa klaar voor een extra kapverdieping, zonder onnodige sloop of materiaalverspilling.

Ook bij de afwerking van het zorgcentrum is aan alles gedacht. De afwisseling in warme, natuurlijke materialen zorgt voor een uitnodigende sfeer, die mensen op hun gemak stelt.

Een consequente materiaaltoepassing in het pand bevordert de oriëntatie, waardoor de bezoeker gemakkelijk zijn weg vindt. Door dezelfde duurzame materialen zowel in de gevel als in het interieur toe te passen, zijn binnen- en buitenkant van dit gebouw één geheel.

Energiezuinige gevel met biologisch verduurzaamde gevelbekleding

De gevel is in alle opzichten duurzaam. Over de Recticel isolatie (RC waarde van 4.5) bracht gevelbouwer Michon een zelfdragende Faça Fixings constructie aan die zowel isolatie als gevelafwerking in topconditie houdt. Hierdoor blijft de isolerende werking intact gedurende de hele levensduur van het pand.

Faça Fixings is een snel te verwerken, duurzaam gevelsysteem en kost tot 50% minder materiaal dan andere gevelsystemen. Daarnaast vormt het een makkelijk uit te lijnen basis voor nagenoeg elk type gevelafwerking.

Voor de Da Costa gevel werd gekozen voor een primeur: duurzame zwarte rabatdelen, met verticaal aangebrachte Western Red Cedar balken voor een smaakvol visueel contrast.

De rabatdelen bestaan uit kant-en-klaar aangeleverd grenen, biologisch verduurzaamd met Xyhlo biofinish. Xyhlo biofinish is samengesteld uit biologisch afbreekbare schimmels, die het hout beschermen en zelfs kleine beschadigingen opvullen. Een levende, onderhoudsarme gevel is het resultaat.

Meer weten over het Faça Fixings gevelmontagesysteem bij uw nieuwbouw of renovatieproject? Neem vandaag nog contact op. Wij helpen u graag.

Duurzame Isofinish gevel Zorgcentrum Da Costa – informatie/links:

Architect: Mix Architectuur
Aannemer: Bouwbedrijf Kreeft
Gevelmontage: Michon Geveltechniek
Gevelisolatie: Recticel 120 mm
Gevelschroeven: Borgh Facafix
Gevelafwerking: PEFC grenen rabat, verduurzaamd met Xyhlo biofinish

Meer weten over Faça Fixings bij uw nieuwbouw- of renovatieproject?